Moodle-ympäristö uudistuu vuoden 2020 alusta

Moodle-ympäristön uudistamisprosessi on käynnistynyt uusien Learn ja Open Learn -oppimisympäristöjen julkaisulla. Nämä oppimisympäristöt tulevat vuoden 2020 alusta lähtien olemaan ensisijaisia ja samalla nykyinen Moodle-ympäristö (http://moodle.xamk.fi) siirtyy arkistoon. Tammikuusta 2020 lähtien toteutettavien opintojaksojen alustat luodaan suoraan uusiin ympäristöihin. Uudet oppimisympäristöt perustuvat Moodleen eikä siirtymä siten edellytä käyttäjältä uuden tietojärjestelmän opettelua.


Learn-ympäristö (
http://learn.xamk.fi
) tulee korvaamaan vuoden 2020 alusta lähtien nykyisen Moodle-ympäristön. Siihen voivat kirjautua kaikki Xamkin sekä Haka-luottamusverkostoon kuuluvien kotimaisten korkeakoulujen opiskelijat sekä henkilöstö. Kirjautuminen tapahtuu oman korkeakoulun tunnuksilla. Ensi kevään toteutuksien suunnittelu kannattaa tehdä jo suoraan uuteen oppimisympäristöön.

Open Learn -ympäristö on avoin oppimisympäristö, joka on ensisijaisesti tarkoitettu erilaisten avoimien toteutusten, oppimateriaalien sekä hankkeiden käyttöön. 

Learn-ympäristöön voi lähteä tutustumaan jo omatoimisesti automaattisen esittelynkierroksen avulla. Huomaathan, että Learn-ympäristö ei sisällä samoja opintojaksoja kuin nykyinen Moodle-ympäristö. Se on myös vielä kehitysvaiheessa ja muutokset ovat mahdollisia syksyn aikana. 


Opettajat voivat halutessaan ottaa opetuksessaan asteittain käyttöön uudet oppimisympäristöt jo syksyn aikana. 
Mikäli jokin opintojakso toteutetaan näissä oppimisympäristöissä jo syksyn aikana, opettaja tiedottaa siitä opiskelijoille erikseen.

Lisätietoja: Xinfo Moodle-tuki

Последнее изменение: Tuesday, 24 September 2019, 14:43