Adobe Connect

Adobe Connect eli lyhennettynä AC on virtuaaliluokkajärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen opetuksen etäopiskelijoille. Järjestelmä toimii verkkoselaimen välityksellä, eikä se siis vaadi ohjelmistoasennuksia omalle koneelle. Virtuaaliluokkajärjestelmä tarjoaa useita erilaisia työkaluja opetukseen ja yhteistyöhön mm. powerpointtien jako, ääni- ja videokeskustelu sekä tekstimuotoinen chat.

Osallistuminen äänikeskusteluun vaatii kuulokemikrofonin, tai jonkin muun kaiutin mikrofoni yhdistelmän. Kuulokemikrofoni on kuitenkin käytännössä todettu helpoimmaksi, edullisimmaksi ja toimivimmaksi vaihtoehdoksi. Lisäksi tietokoneelle pitää olla asennettuna Adobe Flash Player lisäosa, joka suurimmassa osassa koneista on valmiiksi asennettuna. Kannattaa kuitenkin päivittää se uusimpaan versioon ennen virtuaali-istuntoon osallistumista. Flash Playerin saat ladattua tai päivitettyä Adoben omilta sivuilta

Adobe Connect- järjestelmälle löytyy mobiilisovellukset Applen iOS ja Android- käyttöjärjestelmille laitteiden omista sovelluskaupoista.

Osallistuminen virtuaali-istuntoon

Saat linkin virtuaalihuoneeseen aina opettajaltasi, joko Moodlen, sähköpostin tai muun välineen kautta. Jokaisella opettajalla on oma AC-huoneensa jolla on oma Web-osoitteensa. Osoite on yleensä muotoa http://flax.xamk.fi/etunimisukunimi, eli loppuosa muodostuu opettajan etu- ja sukunimestä kaikki yhteen kirjoitettuna. Muulla tavalla nimettyjä huoneita on myös käytössä, joten varmista osoite aina kyseisen opintojakson opettajalta.

Kirjautuminen AC-huoneeseen:

Siirry opettajan sinulle antamaan osoitteeseen Internet-selaimellasi.

  1. Valitse Enter as a Guest
  2. Kirjoita name kenttään oma etu- ja sukunimesi
  3. Paina Enter Room -painiketta, ja odota, että opettaja hyväksyy kirjautumisesi

Valmistautuminen:

Voit testata etukäteen oman tietokoneesi ja internetyhteytesi riittävyyttä osoitteesta http://flax.xamk.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm löytyvällä testaussovelluksella. Samalta sivulta löydät myös vinkkejä mahdollisten ongelmien ratkaisemiseen.

Voi testata oman koneesi ääniasetukset etukäteen kirjautumalla Enter as a Guest vaihtoehdolla huoneeseen http://flax.xamk.fi/aanitesti. Valitse kirjautumisen jälkeen meeting valikosta kohta Audio setup wizard.

Katso tarkemmat ohjeet äänien testaamiseen tästä: http://flax.xamk.fi/aanitestiohje/

Oppaat ja tuki:

Löydät uusimmat Adobe Connect käyttöohjeet alla olevilla linkeillä

Adobe Connect - Opiskelijan opas
Adobe Connect - Henkilökunnan opas

Teknisissä ongelmissa ole yhteydessä Adobe Connect tukeen tällä lomakkeella

 

Viimeksi muutettu: tiistai, 16. toukokuuta 2017, 10:52