Adobe Connect


Asenna sovellus
Windows ja Mac tietokoneille on nyt saatavilla Adobe Connect sovellus, joka kannattaa asentaa ennen huoneeseen kirjautumista. Jos sovellus on asennettuna, aukeaa AC-huone kirjautumisen jälkeen sovellukseen selaimen sijaan. Lataa sovellus: Windows Mac

Suositeltava tapa AC-huoneen käynnistämiseen on kirjautua huoneeseen työpöytä tai mobiilisovelluksen kautta.
Suositeltavat selaimet AC:n käyttämiseen ovat Internet Explorer ja Edge Windows laitteilla ja Firefox Mac ympäristössä.


Laitteistovaatimukset

Adobe Connect eli lyhennettynä AC on virtuaaliluokkajärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen opetuksen etäopiskelijoille. Järjestelmä toimii verkkoselaimella sekä työpöytä- tai mobiilisovelluksen välityksellä. Virtuaaliluokkajärjestelmä tarjoaa useita erilaisia työkaluja opetukseen ja yhteistyöhön mm. powerpointtien jako, ääni- ja videokeskustelu sekä tekstimuotoinen chat.

Osallistuminen äänikeskusteluun vaatii kuulokemikrofonin, tai jonkin muun kaiutin mikrofoni yhdistelmän. Kuulokemikrofoni on kuitenkin käytännössä todettu helpoimmaksi, edullisimmaksi ja toimivimmaksi vaihtoehdoksi.

Lisäksi tietokoneelle pitää olla asennettuna Adobe Flash Player lisäosa, joka suurimmassa osassa koneista on valmiiksi asennettuna. Kannattaa kuitenkin päivittää se uusimpaan versioon ennen virtuaali-istuntoon osallistumista. Flash Playerin saat ladattua tai päivitettyä Adoben omilta sivuilta Samalta sivulta löydät ohjeita myös siihen miten flash lisäosa sallitaan eri selaimilla.

Adobe Connect- järjestelmälle löytyy mobiilisovellukset Applen iOS ja Android- käyttöjärjestelmille laitteiden omista sovelluskaupoista.


Osallistuminen virtuaali-istuntoon


Saat linkin virtuaalihuoneeseen aina opettajaltasi, joko Moodlen, sähköpostin tai muun välineen kautta. Jokaisella opettajalla on oma AC-huoneensa jolla on oma Web-osoitteensa. Osoite on yleensä muotoa https://flax.xamk.fi/etunimisukunimi, eli loppuosa muodostuu opettajan etu- ja sukunimestä kaikki yhteen kirjoitettuna. Muulla tavalla nimettyjä huoneita on myös käytössä, joten varmista osoite aina kyseisen opintojakson opettajalta.Valmistautuminen

1. Asenna Adobe Connect sovellus koneellesi
Windows: http://www.adobe.com/go/Connectsetup

Mac: http://www.adobe.com/go/ConnectSetupMac

2. Testaa Internet yhteytesi ja koneesi ääniasetukset etukäteen
Avaa selaimellasi osoite https://flax.xamk.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm ja testaa sivulta löytyvällä sovelluksella onko koneellasi tarvittavat sovellukset ja onko yhteysnopeutesi riittävä. Klikkaa myös sivulla olevaa Configure Audio nappia ja testaa mikrofonisti toiminta

3. Tule ajoissa paikalle
näin sinulla on aikaa testata äänet ja ratkoa mahdolliset tekniset ongelmat ennen opetuksen alkua


Kirjautuminen AC-huoneeseen

Siirry opettajan sinulle antamaan osoitteeseen Internet-selaimellasi tai avaa osoite työpöytä- tai mobiilisovelluksella.

    1. Valitse Enter as a Guest
    2. Kirjoita name kenttään oma etu- ja sukunimesi
    3. Paina Enter Room -painiketta, ja odota, että opettaja hyväksyy kirjautumisesi


Oppaat ja tuki

Löydät uusimmat Adobe Connect käyttöohjeet alla olevilla linkeillä

Adobe Connect - Opiskelijan opas
Adobe Connect - Henkilökunnan opas

Oman koneesi ja internet yhteytesi toimivuutta Adobe Connectin kanssa voit testata osoitteesta https://flax.xamk.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm löytyvällä työkalulla. Voit testata myös äänien toimivuutta klikkaamalla sivulta löytyvää Configure Audio-painiketta.

Teknisissä ongelmissa ole yhteydessä Adobe Connect tukeen tällä lomakkeella

Viimeksi muutettu: torstai, 7. kesäkuuta 2018, 14:10