Adobe Connect

Asenna sovellus
Windows ja Mac tietokoneille on nyt saatavilla Adobe Connect sovellus, joka kannattaa asentaa ennen huoneeseen kirjautumista. Jos sovellus on asennettuna, aukeaa AC-huone kirjautumisen jälkeen sovellukseen selaimen sijaan. Lataa sovellus: Windows Mac

Adobe Connect eli lyhennettynä AC on virtuaaliluokkajärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen opetuksen etäopiskelijoille. Järjestelmä toimii verkkoselaimen välityksellä, eikä se siis vaadi ohjelmistoasennuksia omalle koneelle. Virtuaaliluokkajärjestelmä tarjoaa useita erilaisia työkaluja opetukseen ja yhteistyöhön mm. powerpointtien jako, ääni- ja videokeskustelu sekä tekstimuotoinen chat.

Osallistuminen äänikeskusteluun vaatii kuulokemikrofonin, tai jonkin muun kaiutin mikrofoni yhdistelmän. Kuulokemikrofoni on kuitenkin käytännössä todettu helpoimmaksi, edullisimmaksi ja toimivimmaksi vaihtoehdoksi.

Lisäksi tietokoneelle pitää olla asennettuna Adobe Flash Player lisäosa, joka suurimmassa osassa koneista on valmiiksi asennettuna. Kannattaa kuitenkin päivittää se uusimpaan versioon ennen virtuaali-istuntoon osallistumista. Flash Playerin saat ladattua tai päivitettyä Adoben omilta sivuilta Samalta sivulta löydät ohjeita myös siihen miten flash lisäosa sallitaan eri selaimilla.

Adobe Connect- järjestelmälle löytyy mobiilisovellukset Applen iOS ja Android- käyttöjärjestelmille laitteiden omista sovelluskaupoista. Suositeltavat selaimet AC:n käynnistämiseen ovat Internet Explorer Windows laitteilla ja Firefox Mac ympäristössä.

Osallistuminen virtuaali-istuntoon

Saat linkin virtuaalihuoneeseen aina opettajaltasi, joko Moodlen, sähköpostin tai muun välineen kautta. Jokaisella opettajalla on oma AC-huoneensa jolla on oma Web-osoitteensa. Osoite on yleensä muotoa https://flax.xamk.fi/etunimisukunimi, eli loppuosa muodostuu opettajan etu- ja sukunimestä kaikki yhteen kirjoitettuna. Muulla tavalla nimettyjä huoneita on myös käytössä, joten varmista osoite aina kyseisen opintojakson opettajalta.

Kirjautuminen AC-huoneeseen:

Siirry opettajan sinulle antamaan osoitteeseen Internet-selaimellasi.

  1. Valitse Enter as a Guest
  2. Kirjoita name kenttään oma etu- ja sukunimesi
  3. Paina Enter Room -painiketta, ja odota, että opettaja hyväksyy kirjautumisesi

Valmistautuminen:

  1. Asenna Adobe Connect sovellus koneellesi
    Windows: http://www.adobe.com/go/Connectsetup
    Mac: http://www.adobe.com/go/ConnectSetupMac
  2. Testaa oman koneesi ääniasetukset etukäteen kirjautumalla Enter as a Guest vaihtoehdolla huoneeseen https://flax.xamk.fi/aanitesti. Valitse kirjautumisen jälkeen meeting valikosta kohta Audio setup wizard. Katso tarkemmat ohjeet äänien testaamiseen tästä: https://flax.xamk.fi/aanitestiohje/
  3. Tule ajoissa paikalle näin sinulla on aikaa testata äänet ja ratkoa mahdolliset tekniset ongelmat ennen opetuksen alkua

Oppaat ja tuki:

Löydät uusimmat Adobe Connect käyttöohjeet alla olevilla linkeillä

Adobe Connect - Opiskelijan opas
Adobe Connect - Henkilökunnan opas

Teknisissä ongelmissa ole yhteydessä Adobe Connect tukeen tällä lomakkeella

Adobe Connectin käytössä on viime aikoina ilmennyt vaikeuksia, johtuen siitä, että monessa selaimessa vaadittu flash lisäosan pitää erikseen sallia. Adoben omilla sivuilla olevan ohjeen https://helpx.adobe.com/fi/flash-player.html kohdasta ” 4. Enable Flash Player in your browser” löydät ohjeet siihen miten lisäosa sallitaan eri selaimilla.

Viimeksi muutettu: perjantai, 9. maaliskuuta 2018, 14:44