Adobe Connect

Asenna sovellus

Windows ja Mac tietokoneille sekä iOS ja Android mobiililaitteille on saatavilla Adobe Connect sovellus, joka kannattaa asentaa ennen huoneeseen kirjautumista. Sovelluksen kautta pääset suoraan kirjautumaan huoneeseen. Mikäli kirjaudut selaimella ja sovellus on laitteellesi asennettuna, aukeaa AC-huone kirjautumisen jälkeen sovellukseen selaimen sijaan. Suositeltava tapa AC-huoneen käynnistämiseen on kirjautua huoneeseen työpöytä tai mobiilisovelluksen kautta.  

Lataa sovellus: Windows / Mac

Mobiililaitteelle sovellus löytyy laitteen omasta sovelluskaupasta.


Laitteistovaatimukset

Adobe Connect eli lyhennettynä AC on virtuaaliluokkajärjestelmä, joka mahdollistaa reaaliaikaisen opetuksen etäopiskelijoille. Järjestelmä toimii verkkoselaimella sekä työpöytä- tai mobiilisovelluksen välityksellä. Virtuaaliluokkajärjestelmä tarjoaa useita erilaisia työkaluja opetukseen ja yhteistyöhön mm. powerpointtien jako, ääni- ja videokeskustelu sekä tekstimuotoinen chat.

Osallistuminen äänikeskusteluun vaatii kuulokemikrofonin, tai jonkin muun kaiutin mikrofoni yhdistelmän. Kuulokemikrofoni on kuitenkin käytännössä todettu helpoimmaksi, edullisimmaksi ja toimivimmaksi vaihtoehdoksi.

Lisäksi tietokoneelle pitää olla asennettuna Adobe Flash Player lisäosa, joka suurimmassa osassa koneista on valmiiksi asennettuna. Kannattaa kuitenkin päivittää se uusimpaan versioon ennen virtuaali-istuntoon osallistumista. Flash Playerin saat ladattua tai päivitettyä Adoben omilta sivuilta Samalta sivulta löydät ohjeita myös siihen miten flash lisäosa sallitaan eri selaimilla.

Adobe Connect- järjestelmälle löytyy mobiilisovellukset Applen iOS ja Android- käyttöjärjestelmille laitteiden omista sovelluskaupoista.


Osallistuminen virtuaali-istuntoon


Saat linkin virtuaalihuoneeseen aina opettajaltasi, joko Moodlen, sähköpostin tai muun välineen kautta. Jokaisella opettajalla on oma AC-huoneensa jolla on oma Web-osoitteensa. Osoite on yleensä muotoa https://flax.xamk.fi/etunimisukunimi, eli loppuosa muodostuu opettajan etu- ja sukunimestä kaikki yhteen kirjoitettuna. Muulla tavalla nimettyjä huoneita on myös käytössä, joten varmista osoite aina kyseisen opintojakson opettajalta.Valmistautuminen

1. Asenna Adobe Connect sovellus koneellesi tai mobiililaitteellesi
Windows: http://www.adobe.com/go/Connectsetup

Mac: http://www.adobe.com/go/ConnectSetupMac
Mobiililaitteet: Laitteen oma sovelluskauppa

2. Testaa Internet yhteytesi ja koneesi ääniasetukset etukäteen
Avaa selaimellasi osoite https://flax.xamk.fi/common/help/en/support/meeting_test.htm ja testaa sivulta löytyvällä sovelluksella onko koneellasi tarvittavat sovellukset ja onko yhteysnopeutesi riittävä. Klikkaa myös sivulla olevaa Configure Audio nappia ja testaa mikrofonisti toiminta. (Huom. testisivu ei toimi mobiililaittella) Voit testata ääniä myös kirjautumalla vierailijana äänitestihuoneeseen: https://flax.xamk.fi/aanitesti ja tekemällä meeting valikosta löytyvän audio setup wizardin

3. Tule ajoissa paikalle
näin sinulla on aikaa testata äänet ja ratkoa mahdolliset tekniset ongelmat ennen opetuksen alkua. Tutustu myös osallistujan vinkkilistaan


Kirjautuminen AC-huoneeseen

Siirry opettajan sinulle antamaan osoitteeseen Adobe Connectin työpöytä- tai mobiilisovelluksella.

    1. Valitse Enter as a Guest
    2. Kirjoita name kenttään oma etu- ja sukunimesi
    3. Paina Enter Room -painiketta, ja odota, että opettaja hyväksyy kirjautumisesi


Oppaat ja tuki

Löydät uusimmat Adobe Connect käyttöohjeet alla olevilla linkeillä

Adobe Connect - Opiskelijan opas
Adobe Connect - Henkilökunnan opas

Teknisissä ongelmissa ole yhteydessä Adobe Connect tukeen tällä lomakkeella

Last modified: Tuesday, 18 June 2019, 11:18 AM